עודכן ב: 20 אוג 2020
אחד המרכיבים הכי חשובים בהכנת הטבק הוא כמובן המקססה (גריינדר). ישנן מבחר רב של מקססות שונות בשוק, אבל איך מוצאים את האחת הנכונה בשבילי?
לכל מקססה יש "אופי" משלה, בהתאם לגודל שלה, החומר ממנו היא עשויה, כמות שלבים, גודל החורים ובהתאם לעיצוב ה"שיניים שלה".
1.גודל
בהתאם לגודל היד שלך כך גם המקססה צריכה להיות גבוהה ורחבה יותר. מקססה קטנה מדי תשפיע בסיבוב ותגרום לשפשוף בין כפות הידיים!
ככל שהמקססה תהיה יותר גדולה כך גם המחיר יעלה. (עולם אכזר לגברים, נשים הרווחתן :) .)

2.חומר
ישנם מגוון רב של סוגים שונים בשוק של של גריינדרים וכל אחד מהם עשוי מחומר אחר, ישנם כאלה מפלסטיק המיועדים לשימוש רב פעמי טווח-קצר(בין חודש לחודשיים). מחירם זול מאוד. לא מומלץ לשייף את המקססה או לטבול במים חמים על מנת להשתמש מחדש. כאשר טובלים פלסטיק במים חמים הוא פולט רעלנים הרעילים לנו, ויכולים להימצא על המקססה גם לאחר הייבוש, ופעולת השיוף גורמת לפעמים לשיוף חלקי הפלסטיק של המקססה, (הימנעו מלעשות זאת).
לעומת זאת ישנם מקססות מפלסטיק שנחשבות איכותיות מכיוון שעיצוב השיניים שלהם והחומר מהם עשויות ידידיות לסביבה אך הם עולות יקר יותר.
בנוסף ישנן מקססות ממתכת אל חלד, אשר מתאימות לשימוש טווח ארוך עד שנה ואפילו יותר, תלוי עד כמה שומרים עליה. מקססה זאת תהיה יקרה יותר מממקסות הפלסטיק.
וישנן
מקססות מצופות קרמיקה
אז מה זה בעצם ? מקססות מצופות קרמיקה הם מקססות שבסיסן עשוי מתכת אבל ציפו אותם בקרמיקה. ציפוי הקרימיקה מונע מהטבק להידבק למקססה ומונע גם הידבקות של מים(אחת מהתכונות של קרמיקה). פתרון מעולה לטווח ארוך זמן.
3.שלבים
ישנם מקססות עם שני שלבים, שלושה, ארבעה ואפילו עם מגירה נשלפת.
שני השלבים הראשונים משמשים לקסוס את הטבק, השלב השלישי לאיסוף הטבק,
והרביעי לאיסוף החתיכות קטנות. ככל שבמקססה תהיה יותר שלבים ככה היא תעלה יותר.
